Прощъпулник

1 нестандартна идея за прощъпулник: предайте житейско послание на детето си, което ще се запомни

Искахме да отбележим прохождането на нашия син с нещо, което и след години да му носи вдъхновение и да му напомня как “да ходи” в живота.
Поръчахме хавлиена кърпа (ползвана в клипчето като постелка за прохождане) с думите: “Мъдрост, търпение, правда, милост и мир” . Пожелаваме му да живее с тези добродетели. Защо точно тях?


Мъдрост

“Страхът от Бога е началото на мъдростта”. Историята тук е дълга… На кратко – още преди да знаем, че ще имаме бебе, бях попаднала на интересни поучения как не броя на децата носи радост, а това дали те имат този страх от Бог, който означава да страниш от злото и да имаш съзнание, че си отговорен за делата си, дори ако никой човек никога няма да ги разбере.

Търпение

Търпението е толкова непопулярно във времето на бързите резултати, но е все така важно, за да постигнеш нещо трайно. 

Правда

 Името “Даниел”  (както е кръстен и синът ми) е доста разпространено, но е малко известно, че означава “Бог отсъди” или “Бог е съдия”. Бог отсъжда с правда. Пожелаваме и нашият син да отсъжда с правда, дори когато е срещу интереса му.


Милост

 Ние всички сме пълни с недостатъци, грешки, проблеми… Нужна ни е милост и към другите, и към нас самите, за да можем да продължаваме…


Мир

 Последно, но не на последно място… Колко е хубаво да бъдеш край тези хора, които носят със себе си аромата на мира и ти е някак спокойно, свободно и уютно в тяхното присъствие… Надяваме се и Дани да бъде такъв човек. Вярваме, че тези добродетели биха донесли добри плодове за този, който успява “да ходи” с тях и за това и финала на отсечката за прохождане сложихме плодове. 

Ако тази идея за прохождане ви е харесала, можете да я споделите с приятели.Нека повече родители се замислят какви послания ще оставят за децата си в бъдеще.

Read more:
7 начина, по които възпрепятсваме любовта

За някои хора изглежда, че е по-лесно да намерят партньор в живота отколкото за други. Отдаваме често това на визията,...

Close