Как да го накарам да ми се обади?

Как да го накарам да ми се обади?

Ето те и теб: срещнала си мило, интелигентно, забавно, талантливо, атрактивно… перфектното момче и той е необвързан!

Приказката започва да се случва в живота ти. Той ти се усмихва, прави ти комплименти, от време на време ти се обажда…  Откривате, че и двамата харесвате катерене, мексиканска храна и имате дори една и съща любима песен!

И когато започваш да се чудиш кой ли ще е денят, когато нещата ще станат “официални”: той… просто… изчезва…

Чудиш се и се маеш: “Какво ли се обърка? Къде сгреших?” Телефонът продължава упорито да НЕ звъни. С три дни закъснение получаваш кратко съобщение: “Зает съм в работЪта“.

Минават след още три дни… и… нищо

Дори от тук чувам въпроса, който крещи пронизително в мислите ти: “Как да го накарам да ми се обади?”

Преди да продължим към него, обаче, трябва да си отговориш на един друг въпрос: “Каква е точно целта ти: на всяка цена и непременно да бъдеш с въпросното момче или да откриеш щастие и удовлетворение в любовта?”

Двете неща не се изключват непременно.

Напълно е възможно това да бъде твоят бъдещ съпруг, с който да изградите чудесно семейство. За да бъда напълно честна обаче, трябва да ти кажа направо, че е възможен и друг сценарии. Голям е шансът това да бъде просто едно привлекателно, но неподходящо за теб момче, с което просто си губиш времето

Сега вече можем да продължим напред с няколко ефективни идеи, които ще върнат усмивката на лицето ти и ще те приближат до любовта.

Бъди принцеса!

Мъжете възприемат света предимно визуално.

Визията не е всичко. Визията не е достатъчна, но също така, не е и нещо, което да подценяваш. Да изглеждаш добре говори. Да изглеждаш занемарено, също говори. Подсъзнателно изразяваш отношение, а кой би искал да заживее с човек, който не се отнася с внимание дори към себе си.

Днес те предизвиквам: бъди принцеса!

Вместо да рефрешваш цял ден профила му в социалните мрежи, направи си добро. Облечи любими дрехи, в които се чувстваш красива. Запази час на фризьор. Експериментирай с нещо в различен стил – грим, нова рокля, аксесоари, обувки…

Погрижи се за себе си, но не с мисълта, че не си достатъчна и трябва да станеш друга…

Днешната култура учи млади жени, че трябва да направят нещо, за да бъдат харесани и оценени. Внушава се, че такива каквито са, „не стават”… Погрижи се за себе си, не защото така не си достатъчна, а за да се чувстваш добре, защото ти е приятно…

Не забравяй, че красотата идва най-вече отвътре.

За това включи в твоята разкрасителна програма и дейности които те вдъхновяват: купи си книга ако обичаш да четеш, или може би нов комплект за гоблени ако това е хобито ти… Не ставай като жената в рекламата или модела от списанието.

Стани най-добрата версия на жената, която си създадена да бъдеш!

Бъди истинска дама!

Как си с… обноските?

Изслушваш ли събеседниците си докато говорят или си мислиш за своите си неща, докато ти дойде реда и ти да кажеш нещо? Или още по-лошо – прекъсваш по средата на изречението? Убедена ли си във всяка ситуация и по всеки въпрос в твоята непоклатима и неоспорима компетентност? 

Една истинска дама е внимателна към събеседниците си и съзнателна в разговорите си. 

Една истинска дама е отворена да чуе различни гледни точки.

Една истинска дама никога не натрапва мнението си и е мила.

Една истинска дама когато е нужно говори, а когато не е – мълчи.

Закъсняваш ли постоянно и по много? Отменяш ли уговорките в последния момент? Лесно ли избухваш? Много ли си импулсивна? Колко често си кисела? Колко време прекарваш в оплаквания? Само за себе си ли говориш? А само със себе си ли се съобразяваш?

Една истинска дама цени другите.

Една истинска дама контролира емоциите си. 

Една истинска дама не се оплаква постоянно и намира поводи да се усмихва.

Ако се разпознаваш в негативните примери по-горе, не се сърди, но е напълно нормално да отблъскваш хората. “Но с него винаги съм се държала повече от добре!” Да, но ако той е наблюдавал да се държиш с приятели например, не като една истинска дама, защо да не предположи, че утре и с него няма да обърнеш страницата.

И ще е прав за това!

Бъди отворена!

“Животът е това, което се случва, докато ние си правим други планове”.

Позволи на живота да те изненада приятно. Избягвай да си правиш твърде фиксирани планове, като например, че непременно и задължително момчето, което сега харесваш, трябва да бъде твоят човек. Възможно ли е да си толкова фиксирана върху това взаимоотношение, че да не забелязваш никой друг наоколо?

Внимание: нека да не избързваме тук с разговорите за лоялност.

Ти не си във връзка, не си давала никакви обещания на никого, но искаш да имаш вече човек до себе си и искаш да направиш възможно най-добрия избор. За това най-нормалното нещо е да търсиш нови познанства, да общуваш с възможно най-много хора. 

Ето от къде можеш да започнеш:

  • Регистрирай се в приложение или портал за запознанства
  • Включи се в групи за запознанства в социалните мрежи
  • Започни ежеседмично поне по веднъж да ходиш на мероприятия, където се събират млади хора и се запознавай всеки път поне с трима нови човека
  • Отиди на парти за запознанства
  • Запиши се в нов клуб по интереси
  • Намери повод да подновиш стари познанства с хора  от гимназията, например, началното училище или спортния клуб
  • Не отказвай покани за рождени дни
  • Говори с твои близки приятели, които имат много контакти, за това, че си отворена за взаимоотношение и ги попитай дали не познават някой подходящ за теб 

Бъди дръзка!

Да, знам, знам… 

Все пак остават въпроси: “Защо той не ми се обади? Не изглеждаше ли по всичко, че скоро ще сме двойка?” Права си да искаш яснота. Обади му се ти и предложи да отидете някъде заедно. Ако продължава да е зает и време така и не му се освобождава, явно не гледа сериозно на възможността да има връзка с теб.

А ти искаш някой, който да гледа сериозно на тази възможност, така че явно ще е друг човека.

Ако пък започнете да излизате заедно, но в продължение на месеци няма нищо “официално”, просто повдигни въпроса ти. “Напоследък прекарваме доста време заедно. Означава ли това, че приятелството ни се превръща в нещо повече?”

Ако той се интересува и желае взаимоотношение с теб, сега ще го разбереш ясно.

Ако и след това нещата останат неясни или усетиш, че се отдръпва, продължи напред!

Ще завърша с една сентенция: Каквото посееш, това и ще пожънеш”.

Казваме я по-често във връзка с работата и бизнеса, но тя е толкова вярна и за личния живот. Когато сеем драма в живота си, когато насърчаваме съзнателно или не “сложност” и неясноти, ще получаваме като резултат още драми и обърквания. Когато показваме добро отношение, ще получим добро отношение, по-рано или по-късно, от един или от друг човек. Когато работим за изясняване на ситуации, ще получим яснота и спокойствие. 

Успех в любовта!

Ако тази статия ти е била полезна или се сещаш за някой, на който ще помогне, не се чуди, а я препрати!

Read more:
Даваш ли обещания, които не спазваш?

Да даваме обещания, които в последствие не спазваме, е грехът на празнословието. За съжаление, това се случва доста често на...

Close